Nieuws

Op deze pagina worden de laatste bijzondere gebeurtenissen geplaatst die belangrijk zijn voor onze vereniging en onze leden.


Abigail Teunissen
Kampioen van Nederland 2018

Op zondag 4 februari 2018 werd er in de sporthal de Walvis in Beverwijk de Nederlandse Kampioenschappen Kata (judo) gehouden. Kata is een belangrijk onderdeel van het Judo en komt ook terug in je zwarte band examen. Naast het feit dat het een verplicht onderdeel van je zwarte band examen is worden hier ook wedstrijden in gehouden met Nederlandse, Europese  en Wereldkampioenschappen.

Omdat je een kata niet alleen kan doen doe je dit ook met een partner, waarbij bij kampioenschappen allebij even belangrijk zijn.
(je wordt dan ook met zijn tweeën kampioen).

De afgelopen jaren heeft Abigail met diverse partners het Naga No Kata en het Katame No Kata getraind (er zijn 5 kata's waar je in mee kan doen)
maar voor het Nederlands Kampioenschap Kata heeft ze hard getraind met Mitchel Schoonhoven op het onderdeel Katame No Kata.

Het harde en intensieve trainen heeft voor hun tweeën gewerkt want na een lange en spannende dag van wedstrijden werden Mitchel en Abigail uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Katame No Kata Kyu Klasse.

Abigail en Mitchel van harte gefeliciteerd met jullie mooie prestatie en wij hopen dat er nog vele titels aan toe gevoegd zullen worden

Het bestuur van Fuyiama